23-06-07

FINALE : ZVC Verhelst - La Squadra 5-4 (nv)

Beide ploegen konden rekenen op hun volledige kern voor deze finale van het lentetornooi. Verhelst startte de wedstrijd wat zenuwachtig en het was La Squadra die de eerste minuten van de partij het spel wat naar zich toe trok. De eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor La Squadra maar een sterk spelende Sven hield zijn netten schoon. Het sein voor Verhelst om de wedstrijd wat naar zich toe te trekken, en dit gebeurde ook . We lieten de bal goed rondgaan en waren geduldig in de opbouw (het is al anders geweest). La Squadra met hun gekende verdedigende instelling moest toch enkele kleine doelkansen toestaan. De partij ging goed op en neer (Verhelst maakte het spel en La Squadra counterde). Na 15 min viel het eerste doelpunt, voor La Squadra, Nils (beste man bij LAS) ging met een gelukje door de verdediging van Verhelst legde geniaal af en Thomas kon de bal onder Sven in doel leggen. Even later zag het er slecht uit toen Nils met een afgeweken (onterechte) vrije trap de 0-2 kon scoren. La Squadra was zo de eerste tegenstander die dit seizoen met een rechtstreekse vrije trap kon scoren tegen ons. Nu moesten we komen en nog geen minuut later scoorde Steve met een prachtige individuele actie de 1-2. De aansluitingstreffer kwam er op het ideale moment , direkt na de 0-2 en net voor het rustsignaal.

Na de pauze probeerde Verhelst de wedstrijd in handen te nemen, maar tegen het verdedigende blok van La Squadra bleek kansen creeëren, laat staan doelpunten scoren geen sinecure. Na 5 min kon Laurent dan toch de gelijkmaker scoren. De doelman ging niet vrijuit in deze fase maar de gelijkmaker was toen al meer dan verdiend te noemen. La Squadra begon zenuwachtiger te spelen waardoor we de partij nog wat meer naar ons toe konden trekken. Op een counter kon LAS (Perre) toch de 3-2 scoren. Maar een paar minuten later kon Stijn onze eerste strafschop van het seizoen (fout op Jan) feilloos omzetten, 3-3. Met een 10tal min te spelen gingen beide ploegen voor de winst. Op vrije trap kon Stijn de 4-3 aantekenen. Nu moest LAS risico's nemen en hun verdedigende stelling verlaten, kansen volgden maar Sven bewees dat hij de goede vorm te pakken heeft. We probeerden de wedstrijd rustig uit te tikken maar na balverlies, een sublieme actie en dito afwerking van Nils kon La Squadra net voor het eindsignaal de gelijkmaker scoren, verlengingen dus.

De eerste verlenging was nog maar bezig toen alweer Laurent (na opnieuw een mistasten van de squadragoalie) de 5-4 kon scoren. De partij ging nog goed op en neer en de talrijk opgekomen supporters zagen prachtige verlengingen. Beide ploegen maakten er nog een mooi slot van waarin beide doelmannen nog een paar keer hun kunnen moesten tonen, maar aan de stand veranderde niets meer.
Alzo won Verhelst verdiend het lentetornooi van Zeebrugge. Met deze trofee sluiten we dit mooie en sterke seizoen af .

Ploeg : Sven, Stijn, Jeffrey, Laurent, Jan, Steve en Xavier.

JD

07:52 Gepost door Verhelst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.