19-10-08

17/10: Zvc Bobo´s - Zvc Verhelst 3-5

Wat zou dit worden? Een ploeg die nog niet verloren heeft tegen een ploeg die eigenlijk nog niet mocht verloren hebben? ZVC Bobo’s speelden thuis, dus normaal zou het iets makkelijker moeten gaan voor hen. ZVC Verhelst daarentegen had niets te verliezen en kwam voor de eerste keer eigenlijk met z’n elftal (of zouden we moeten zeggen: zevental) naar buiten. Twee ploegen die voor de volle winst gingen. Twee ploegen met evenveel zin in een potje voetbal. Nadat de scheidsrechter ‘eindelijk’ was aangekomen, kon de wedstrijd beginnen. Het was vooral ZVC Bobo’s die het initiatief namen. Er werden kleine foutjes gemaakt aan beide kanten en het spel werd vaak stilgelegd. ZVC Bobo’s dreigde wel maar er werd goed geblokt. ZVC Bobo’s bleef aanvallen en Verhelst kon af en toe eens in de tegenaanval. Na enkele counters was het zover… Het openingsdoelpunt, Laurent deed het terug op ZIJN manier. Bobo´s gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar de nieuwe verhelstdoelman kon met enkele mooie reddingen zijn netten schoon houden.Verhelst kwam iets meer oprukken maar echt doelgevaar kwam er niet. Een evenwichtige wedstrijd in eerste helft. Ruststand 3-1.
Na de kleine pauze waren het terug de mannen van ZVC Bobo’s die een hoger tempo gingen spelen maar erg lang duurde dit niet. Dit vooral door de scheidsrechter die – steeds correct – de leiding kort hield. Een neutrale supporter zou dit een al bij al goede wedstrijd met kleine kansen aan beide zijden. Halfweg de tweede helft moest ZVC Bobo’s meer risico’s nemen. Het legde meer druk en Verhelst moest meer aan verdedigen denken dan aan aanvallen. Tot een afstandschot nog uit het doel werd gehouden maar in de rebound binnen! Hoe reageert Verhelst hierop? Wel, een ‘Nolfie’-doelpunt en een ‘lucky-Jeff’-goal en de 2 punten waren binnen. ZVC Bobo’s niet meer met het maximum van de punten en Verhelst komt op 2 punten van de leider. Alles kan nog in deze beginfase van de competitie!

Voor de leken: Nolfie-doelpunt. Kijkend naar de bal, niet meer naar iets anders (lees: ploegmakkers) en eens trappen MET RECHTS en HOPEN dat hij tussen de palen en dan nog eens HOPEN dat de keeper hem niet kan ‘PAKKEN’ !!

Lukcy-Jeff-goal: Een schot naar doel en onderweg als een flipperkast in het doel ! O ja, en nog een flipper in de goal die al in de verkeerde hoek in een goal van 3 meter !

23:01 Gepost door Verhelst in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.