02-04-09

Zvc Verhelst - Tempo Team 14-0 (verslag steve)

Is de titel voorbij of moeten we nog op een half mirakel hopen? Niemand weet het … In het voetbal is er zo’n ongeschreven wet dat de wedstrijd nog steeds moet gespeeld worden.
Vorige week leek Verhelst niet fris genoeg te zijn om z’n voorsprong tegen ZVC Jones te rechtvaardigen! Het gevolg was dat na deze wedstrijd alle kopjes tussen de knieën hingen. “Vandaag hebben we het verloren” klonk het in koor !Wat kun je doen ? Alles opgeven voor wat je een heel seizoen naar toe werkt of de resterende wedstrijden alles geven en tonen dat je wel degelijk bovenaan moet staan?
Maandag, eventjes voor 20u: “We moeten WINNEN vandaag? Kost wat kost ! We blijven erin geloven.” De opwarming zag er al helemaal anders uit dan de week ervoor. De ballen gingen niet over doel of naast het doel maar zweefden in alle hoeken van het doel, opwarming keeper zeggen ze dan? Koen mocht direct tonen wat hij in huis had en toonde hij ook in vorm was! Het lag waarschijnlijk aan de schoenen!
Ok, de westrijd. Verhelst begon zeer goed en het tikte de bal steeds rond. Er werd diepgang gecreeërd en de spitsen beginnen meer en meer op elkaar ingespeeld te geraken. Er was, zoals al een paar keer al gezegd, een DUIDELIJK verschil met vorige week. De individuele acties werden meer en meer omgezet naar een collectief samenspel. Het kon niet anders dat dit balbezit vroeg of laat een doelpunt zou opleveren. Na een 10-tal minuten stond het mooi 2-0. Tempo Team liet zich niet doen en eiste meer en meer de bal op. De druk werd groter en groter aan het doel van Verhelst. Als we eerlijk moeten zijn … Scoort Tempo Team één van deze kansen was het een hele andere wedstrijd. Jammer voor hen pareerde onze keeper steeds zeer goed en behield ons van een tegentreffer.De tweede helft was de beste helft die we tot nu toe van Verhelst dit jaar konden zien. Aanvallen – Verdedigen – Aanvallen – Recuperen – Counteren – enz …. Het was soms echt om van te smullen. De score begon meer en meer op een afstraffing te lijken. Ook hier kreeg Verhelst een duwtje in de rug van de scheids. De opeenstapeling van kleine ‘lichte’ foutjes werden na lange tijd bestraft met 2 gele kaarten. Verhelst bleef op z’n elan doorgaan en kon de score met soms prachtige doelpunten opdrijven. De toeschouwers verschoten zich nog een bult toen Ludovic het 10de doelpunt op een schoteltje kon geven aan z’n ploegmaat maar toch heel bewust koos voor de tournéé in de cafétaria ! Waarschijnlijk heeft hij de kaap van 1000 boetes gehaald en z’n eerste bonus geïnd!! Santé !En wat is er in de tweede helft met Koen gebeurd? Niet veel, alhoewel … Tempo Team kreeg toch nog de kans om een verdiende eretreffer te scoren via strafschop maar Koen gunde deze gasten geen doelpunt. “Ik wil de NUL houden vandaag!” Deze gemiste strafschop was dan ook typerend voor de wedstrijd van Tempo Team. (Remember Wesley Sonck tegen AA Gent).
De druk die de laaste weken toenam op coach Steve ‘Mourinho’ is met deze overwinning helemaal weggeveegd. Na het verlies tegen PSO en ZVC Jones kwam die onder ‘hoge’ druk te staan.
Op 17 april staat de Vrede op het menu. Verhelst verloor de heenwedstrijd met 6-4. Wil het nog aanspraak maken op de eerste plaats moet er gewoon gewonnen worden.
“De cuisson zal goed moeten zijn” aldus Peter Goossens !

19:48 Gepost door Verhelst in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.