21-04-09

De Vrede - Zvc Verhelst

Kampioenenmatch voor De Vrede. Met een puntje hadden ze genoeg om kampioen te worden. Iedereen die ooit in z’n leven kampioen heeft gespeeld, weet wel wat hij voelt net voor de match. Gezonde stress! Verhelst daarentegen kon ook nog steeds kampioen worden, maar daarvoor moesten ze alles winnen en hopen op een uitschuiver in de laatste wedstrijd van De Vrede.

Gemiddeld zijn er zo’n 10-tal supporters in de zaal bij een doodgewone match. Deze keer waren het er iets meer, alhoewel het kon nog meer … zeker na het artikel in het Brugs Handelsblad. Nog meer stress voor De Vrede! En dit tegen de 2de in de rangschikking ! Je weet maar nooit dat we hier gaan verliezen.
De wedstrijd zelf was op een tamelijk hoog tempo maar beide ploegen verdedigden goed. Het was De Vrede die in de aanvangsfase voornamelijk wachtte op een foutje van Verhelst. Na een onderschepping kon De Vrede gemakkelijk de score openen.
Het bleef spannend aan beide kanten, toch met een licht voordeel voor Verhelst of toch de beste kansen. De Vrede kon enkel met snelle flitsen voor gevaar zorgen.
De toeschouwers hadden al waar voor hun geld gezien, de zenuwen begonnen nog meer de kop op steken bij De Vrede, zelfs zoveel dat Verhelst kon uitlopen tot 4-2.

Nog 10 minuten te spelen en het was Verhelst die het meeste balbezit naar zich toe trok. Door onverklaarbare wijze verloor Verhelst de grip op de wedstrijd. We begonnen fouten te maken, uit posities te lopen. Na deze onoplettendheid scoorde De Vrede en kon naderen op 1 goal van het Kampioenschap. Het geloof in het gelijkspel of misschien zelfs de overwinning begon te groeien bij De Vrede. De supporters begonnen hun ploeg vooruit te schreeuwen zodanig dat Verhelst tegen zijn doel werd gedrukt. Het was pas in de laatste 3 minuten dat De Vrede hun gelijkmaker konden scoren! De adrenaline van de spelers van De Vrede steeg met de seconde! Verhelst wist niet waar ze stonden. De concentratie was weg bij Verhelst. Het kon zelfs in de laatste seconde nog verliezen toen De Vrede met 2 man op onze keeper gingen. Gelukkig kwam Koen goed tussen en nam nog een punt voor z’n ploeg.
Gemengde gevoelens terug bij Verhelst. We hebben dit Kampioenschap verloren in het begin van het seizoen en op het einde! In het begin hadden we geen échte keeper en op het laatste waren er wedstrijden waar we met ons hoofd er niet bij waren. Maar dit is nu een kampioenschap. Je moet presteren het hele jaar door. Een zwak moment wordt afgestraft, gelijk waar je ook speelt!
Bij deze wil ZVC Verhelst, De Vrede feliciteren met hun titel. De voornaamste winnaar van deze wedstrijd was het publiek. Zij hebben een spannende wedstrijd gezien tussen 2 ploegen die voor de titel speelden. Veel doelgevaar, hoog tempo, … maar vooral SPANNING tot op het einde!

ploeg: Koen, Jan 1x, jeffrey, Laurent 1x, Ludovic 2x en Steve

19:13 Gepost door Verhelst in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.